RABARBERTÆRTE   2016
sommeren er herlig og i hjørnet af min lille have strutter de friske røde stængler mellem de berusende store blade....det er tærtetid og rabarberne skal bort fra have-hjørnet og omsættes til en velsmagende sommerspise. God fornøjelse!
 
150 g smør
175 g hvedemel
1-2 spsk koldt vand
 
FYLD
500 g rensede rabarber i småstykker
eller
375 g nippede stikkelsbær
125 g sukker
1 spsk kartoffelmel
 
fremgangsmåden er elementær...
lav smuldredejen og tag lidt fra til fletværk
smør og beklæd tærteformen
fyld frugten i
bland sukker & kartoffelmel og drys det over
lav fletværk
bag tærten ca. 30 min. ved 225 grader
servér tærten lun med f.eks. græsk youghurt 
UHM ....
 
 
  • MUMSEKAGE Jeg medsender denne gang opskriften på en uforlignelig kage med en unik smag. Kagen er nem og hurtig at lave og er god at gemme…nærmere gemme væk til eget brug, fordi den ellers bliver spist med det samme. Jeg serverer kagen med frisk frugt f.eks. ananas, jordbær eller hindbær. Du kan også bruge kagen som dessert, blot du husker et par kugler is/sorbet. Giv mig lige en tilbagemelding, når du har prøvet den.

  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • 300 g brun farin
  • 2,5 del creme fraiche 18%
  • 1 æg
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk natron
  • revet skal af 1 appelsin (eller citron)
  • 50 g hasselnøddekerner hakket som pynt

Smulder mel, smør og farin sammen - det er ret tørt. Læg godt 1/3-del af blandingen i en smurt sprigform eller tærtefad. Rør resten af smuldredejen i skålen med creme fraiche og æg. Tilsæt kanel, natron og appelsin eller citronskal. Hæld blandingen over smuldredejen, hak nødderne og drys dem over. Bag kagen ved 180 grader i ca. 50 minutter.

  

 
 
  • REJELAGKAGE....server denne spændende delikatesse med et afkølet glas Chardonnay og dine gæster vil aldrig glemme dig for det! Lagkagen består af 3 lagkagebunde, to slags fyld og pyntes med masser af store lækre grønlandske rejer og andet godt for øjnene.

  • bag et franskbrød i en springform/rund   – se opskriften på        posen med mel
  • afkøl brødet og skær skorpen af
  • del brødet i 3 lag med en skarp kniv. Bundene kan evt. fryses til senere brug
  • smør lagene med et tyndt lag Miracle Whip og læg dem sammen med fyldet  på et  smukt fad
  • fyld 1 :  Miracel Whip + creme fraiche + sennep + skinketern  + klippet purløg
  • fyld  2 : mayonnaise + hakkede æg + karry
  • smør hele lagkagen med et tyndt lag Miracel Whip –  også siden rundt
  • skær agurkeskiver på skrå og stil dem hele vejen rundt
  • purer blommerne fra de tre sidste æg - hak hviderne fint og dekorer øverste lagkagebund langs kanten
  • læg et bjerg af afdryppede store lækre grønlandsrejer midt på lagkagen
  • pynt fadet omkring lagkagen med køn grøn salat, citronbåde,  dildkviste eller, hvad du selv finder på
  • lad lagkagen trække nogle timer inden servering

 
REJELAGKAGE... REJELAGKAGE...

Hannework.dk | Halsebyvej 32, 4220 Korsør - Danmark | Tlf.: +45 2250 3202 | hanne@hannework.dk