Menu Luk

Mumsekage Opskrift

Hanne medsender denne gang opskriften på en uforlignelig kage med en unik smag. Kagen er nem og hurtig at lave og er god at gemme… nærmere gemme væk til eget brug, fordi den ellers bliver spist med det samme.

Hun serverer kagen med frisk frugt f.eks. ananas, jordbær eller hindbær.

Du kan også bruge kagen som dessert, blot du husker et par kugler is/sorbet. Giv mig lige en tilbagemelding, når du har prøvet den.

  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • 300 g brun farin
  • 2,5 del creme fraiche 18%
  • 1 æg
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk natron
  • revet skal af 1 appelsin (eller citron)
  • 50 g hasselnøddekerner hakket som pynt

Fremgangsmåden er elementær:

Smulder mel, smør og farin sammen – det er ret tørt. Læg godt 1/3-del af blandingen i en smurt sprigform eller tærtefad. Rør resten af smuldredejen i skålen med creme fraiche og æg. Tilsæt kanel, natron og appelsin eller citronskal. Hæld blandingen over smuldredejen, hak nødderne og drys dem over. Bag kagen ved 180 grader i ca. 50 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *