Menu Luk

Min hverdag: Denne shampoo bruger jeg

I min hverdag har jeg en række produkter som jeg fuldt og stoler på, og sætter min lid til. Det er alle produkter jeg har brugt i årevis, og det ser ikke ud til at ændre sig lige foreløbigt. Når man finder noget godt, så er det nemlig med at holde fast i det. 

Nogle gange kan quilting få en til at rive sig lidt i håret. Det kan være frustrerende at skulle få alle mønstrene til at gå op, og se helt perfekte ud. Det kan give nogle lange dage, og være ganske frustrerende. 

Især med henhold til min hårpleje har det taget årevis for mig at finde den helt rigtige pleje, men efter at have fundet shampoo fra Vivasan, så er min søgning endelig overstået.

Det pinlige hårtab

I kølvandet af 2017, efter jeg havde født mit andet barn, begyndte jeg at lægge mærke til, at min hestehale ikke længere var så tyk, som den var engang. I første omgang håbede jeg på, at det ville gå i sig selv igen, og at jeg ville kunne glemme alt om det. Men tyndere og tyndere blev den, og jeg besluttede mig derfor for, at læse op på hårtab. Jeg påbegyndte min research på nettet, ligesom jeg henvendte mig til professionelle frisører, som også må siges at kende noget til emnet. 

Det viste sig heldigvis hurtigt, at det er meget normalt at tabe hår, især efter store hormonelle påvirkninger, såsom graviditeter. Faktisk er det næsten 20 % af alle kvinder, der kommer til at opleve hårtab, af varierende grader, i løbet af deres liv. Mange tror på den myte, at det kun er mænd der rammes af hårtab. Det er også rigtigt, at det forekommer oftere hos mænd. Faktisk oplever hele tre fjerdedele af alle mænd i norden, en vis grad af hårtab. 

Det er min oplevelse, at det er mere tabubelagt at lide af hårtab som kvinde, end det er som mand. Jeg tror at det skyldes, at der for os kvinder ligger enormt meget femininitet og kvindelighed i vores hår. Det lange hår, er en af de traditionelle tegn på kvindelighed, og da jeg begyndte at miste mit hår, frygtede jeg, at jeg også ville miste min kvindelighed

Gennem min research fandt jeg heldigvis ud af, at hårtab er langt mere normalt end jeg gik og troede, og denne opdagelse gav mig blod på tanden for, at finde en løsning på problemet. 

Vivasan

Min løsning kom som sendt fra himlen, i form af de skønne produkter fra danske Vivasan. I et studie, der blev foretaget gennem 150 dage, viste det sig, at hårtabet blev reduceret med op til 89 %. Jeg har nu brugt produktet siden 2017, og har haft samme oplevelse. Det var en stor lettelse for mig, at opleve, at der rent faktisk kunne gøres noget ved mit pinlige problem. Jeg har tænkt mig at fortsætte med at bruge Vivasan produkter, også fordi at de består udelukkende af naturlige ingredienser, og jeg er dermed fri for at påføre min krop, og afløbet unødvendige kemikalier. 

Jeg skriver dette indlæg idet jeg håber på at det kan være med til at bryde tabuet omkring hårtab for kvinder, og for at informere om, at selvom det kan se sort ud, så findes der faktisk gode, holdbare løsninger derude.