Menu Luk

Kom nemt i gang med din nye hobby

Efterhånden som man bliver ældre, kommer man nemt til at sidde fast i den hverdag, som man altid har haft. Man har ikke nødvendigvis det kreative sind, man havde som barn, til at finde på nye ting at foretage sig.

Samtidig kan det være svært at finde tiden og motivationen til at gå i gang med nye fritidsaktiviteter. Hvis du følger de råd, som vi giver her i artiklen, burde der dog ikke længere være nogen undskyldninger for ikke at komme i gang.

Nyt udstyr

For mange mennesker stiger motivationen, hvis de erhverver sig et nyt og lækkert stykke udstyr. Det kommer selvfølgelig meget an på aktiviteten, om det overhovedet er nødvendigt. 

Desuden er der også stor forskel på priserne af udstyr til de forskellige hobbyer. Det kan være en ny symaskine, der er brug for, eller måske et sæt golfkøller. Men lige meget hvilket udstyr, der passer til fritidsaktiviteten, kan det resultere i, at du føler sig mere motiveret.

Hvis der ikke er plads i økonomien til nyt udstyr lige nu, kan du tage et lån for at få råd. Her er det dog vigtigt, at du først orienterer dig i den store lånejungle for at finde ud af, hvilket lån du bør tage.

Det er anbefalet, at man altid sammenligner de lån, man overvejer. Det kan virke uoverskueligt, men heldigvis findes der Sammenligningstjenester, som kan hjælpe med dette.

Find en makker

Det er altid en god idé at finde en person, der vil starte på en ny hobby sammen med dig. På den måde stiger motivationen kraftigt, da du får en følelse af forpligtelse overfor den anden person. Hvis du kun står til ansvar for dig selv, er det nemmere at udskyde og måske endda droppe aktiviteten igen.

Samtidig kan det også være meget rart at have en at dele den nye interesse med. I vil formentlig finde ud af, at det samtidig giver en helt ny dimension til jeres forhold, hvad enten det er din ægtefælle, veninde, søster eller en helt fjerde, som du vælger at dele din hobby med.

Planlæg din tid

Så er der det med tiden. Hvis du har meget at se til i hverdagen, kan det være svært at finde tid til noget helt nyt. Hvis det er et problem for dig, kan du prøve at planlægge dig ud af det.

Ved at skrive nogle faste tidspunkter ind i din kalender, hvor du kan give dig i kast med din hobby, kommer du nemmere ind i en rutine, hvor det virker som en naturlig del af hverdagen. 

Dog skal det siges, at det i forhold til planlægning af tid er individuelt, hvad der virker som den bedste motivationsfaktor. Måske er du typen, der vil have et præcist tidsrum dedikeret til aktiviteten eller måske har du blot brug for et mål for, hvor ofte du skal dyrke aktiviteten. I al fald er planlægning et værdifuldt redskab – især i starten.